Ik vond het heel confronterend dat je je kennelijk zo kunt aanpassen op je klachten, dat je niet beseft hoe groot de last is voor je lijf.

12/09/2016 geplaatst in Ervaringen

Ruim drie jaar geleden ben ik tijdens mijn vakantie op Curaçao uitgegleden op de boot en met mijn stuitje op een scherpe rand terechtgekomen. Het was een zeer pijnlijke val en daarna had ik een periode extreem veel pijn. De pijn vond ik logisch, gezien de manier waarop ik was gevallen en op welke plek. Ik nam mezelf voor om het herstel de tijd te geven en rustig aan te doen. Naarmate de tijd verstreek, werd de pijn wel minder maar bleef. En het kabbelde voort. Ik had geen constante pijn, maar ik kon bijvoorbeeld niet lang staan, lopen of zitten. En had contant een gevoeligheid rondom mijn stuitje. Na drie jaar klachten had ik er meer dan genoeg van.

Ik koos ervoor om naar een acupuncturist te gaan. Ik dacht zelf dat er misschien wel sprake kon zijn van een blokkade rondom mijn stuitje en dat dit d.m.v acupunctuur opgeheven kon worden. Ik wist helemaal niet of dat kon. De eerste keer dat ik bij Nicole kwam, werd er uitgebreid stilgestaan bij mijn klacht. Het was fijn dat er aandacht voor was en dat ik mijn verhaal over mijn klacht mocht vertellen. Daarna werd gestart met de behandeling. Ik werd geprikt en voelde letterlijk de blokkade uit mijn lijf wegvloeien. Het was voor mezelf onvoorstelbaar, zodanig dat ik bijna niet kon geloven dat dit echt waar was.

Pas achteraf realiseerde ik me hoeveel last en pijn ik heb gehad. Ik vond het heel confronterend dat je je kennelijk zo kunt aanpassen op je klachten, dat je niet beseft hoe groot de last is voor je lijf. Het is een verademing en opluchting dat de klacht, inmiddels een paar maanden, helemaal weg is. Het valt me op dat er wel een gevoeligheid blijft rondom mijn stuitje. Bij extreme moeheid voel ik soms een vage pijn opkomen. Maar dat is slechts een fractie van de pijn die ik had en daar valt heel goed mee te leven! Een belangrijk onderdeel van de behandeling is ook hoe ik persoonlijk door Nicole behandeld ben. Ze neemt rustig de tijd en de ruimte. Ze geeft je een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Judith