In 2012 heb ik een zwaar ongeluk gehad. Na een ‘herstel’ van enkele maanden dacht ik dat de rest van de pijn vanzelf weer over zou gaan

11/09/2016 geplaatst in Ervaringen

In december 2012 heb ik een auto ongeluk gehad waarbij iedereen verbaasd was dat ik nog leefde. Ik ben door de brandweer uit de auto gezaagd. Het gevolg van het ongeluk was dat ik veel last had van mijn nek, hoofd, schouders en rug. Na een ‘herstel’ van enkele maanden dacht ik dat de rest van de pijn vanzelf weer over zou gaan. Ik had tenslotte veel fysiotherapie gehad en veel pijnstillers en spierverslappers. Helaas moest ik eraan geloven; de pijn bleef en dat betekende slecht slapen, uit mijn ritme, humeurig en het functioneren op mijn werk was ook niet meer wat het was geweest. Totdat ik de Chinese Geneeskunde ontdekte via mijn werk, waar ik een stoelmassage kreeg van Nancy Wong. Zij heeft mij toen aangeraden me te laten behandelen met Qigong en Tuina en acupunctuur. Wat mij toen is overkomen, na enkele behandelingen …!

Ik kon het zelf bijna niet geloven. De pijn werd niet alleen minder, ik kreeg ook meer energie en ik kon me meer ontspannen. Ik kreeg zelfs reacties van mensen dat ik er weer goed uitzag. Ik vertelde Nancy dat ik ook af en toe druk in mijn hoofd was. Ze had ook daar een oplossing voor. Na een acupunctuurbehandeling voelde het alsof alles weer ging stromen. Mijn ervaring is dat na drie behandelingen mijn wereld er heel anders uitzag. Ik kon weer genieten van de kleine dingen en het slapen ging een stuk beter.

Ik ben zeer onder de indruk van de methode Qigong en Tuina. Het zorgt ervoor dat ik minder pijn heb. Ik voel me veel energieker en blijer. Ofwel van een bijna depressief naar een krachtig persoon die weer de normale dingen kan doen, zoals de boodschappen halen. Of weer activiteiten ondernemen nu mijn vermoeidheid weg is, zoals gezellig winkelen of fietsen en wandelen. Dingen die ik echt al maanden niet meer kon en wilde doen vanwege mijn klachten.

Dus mijn tip voor iedereen: twijfel niet en probeer de Chinese Geneeskunde wat de klacht ook is. U zult versteld staan van wat er mogelijk is. Ik ben van mening dat mijn leven hierdoor weer volledig in balans is gebracht. Met dank aan mijn zeer vakbekwame behandelaar Nancy Wong en haar Qigong en Tuina/acupunctuur.

Carola Snel